Tamam ismi ne anlama gelir ?

Mert

New member
“Tamam” İsmi Ne Anlama Gelir? Düşüncelerinizi Paylaşın!

Selam forumdaşlar!

Bugün sizlere bir soruyla geldim: "Tamam" ismi ne anlama gelir? Evet, doğru duydunuz. O kadar çok duyduğumuz, o kadar çok kullandığımız bir kelime ki, belki de anlamını hiç derinlemesine sorgulamamışızdır. Hadi, bu kadar yaygın olan bir kelimenin altında yatan anlamları birlikte keşfetmeye çalışalım, ama tabii mizahi bir dille! Gelin, “tamam”ın hem erkeklerin hem de kadınların gözünde ne anlam taşıdığına eğlenceli bir bakış açısı getirelim. Hem çözüme odaklı hem de empatik bir şekilde, bu kelimenin gizemini çözmeye çalışalım!

Erkeklerin “Tamam” Anlayışı: “Çözüm Bulalım, O Zaman!”

Hadi itiraf edelim, erkekler için “tamam” kelimesi biraz daima çözüm odaklı bir ifade gibi kullanılıyor, değil mi? İki kişi arasında küçük bir anlaşmazlık yaşandı diyelim. Karşı taraf bir şeyler anlatırken, erkekler genellikle "Tamam!" diyerek işin içinden çıkmayı tercih ederler. Bunu derken aslında ne düşündükleriyle ilgili net bir şey söylesek de, çözüm odaklı beyinleri hemen devreye girer.

Bir erkek, genellikle "tamam"ı şu şekilde kullanır: "Evet, bu konuda netleştiğimize göre şimdi nasıl çözüm bulacağız?" Yani, erkekler için "tamam" demek, aslında "Yapmamız gerekenleri anladım ve bir sonraki adıma geçmek istiyorum" demek olabilir. O kadar pratik ve stratejikler ki, bazen neye “tamam” dediklerini bile unuturlar, ama çözümü bulmuşlardır!

Bir erkek, mesela bir Ikea montajı yaptıktan sonra, "Tamam, bu da bitti," der. Ama içinden geçen aslında şudur: "Evet, montajı tamamladım, şu an önümdeki problemin yüzde 90'ını hallettim, yüzde 10'u ise sadece 'tekrar yapmam' gereken noktalar." O yüzden, "Tamam" demek, çoğu zaman “İş bitti, hadi bir sonraki adım ne?” şeklinde bir strateji olabilir.

Kadınların “Tamam” Anlayışı: “Her Şey Yolunda, Ama...”

Gelelim kadınların "tamam" anlayışına. Kadınlar için "tamam" çok daha derin ve anlamlı bir şey ifade eder, özellikle de bir ilişkide! "Tamam" dedikleri zaman, dışarıda ne kadar sakin ve anlayışlı görünüyorlarsa da, iç dünyalarında bazen fırtınalar kopmaktadır. Hatta bazen bir kadının “tamam” dediğini duyan erkekler, hemen bir çözüm önerisi getirecek olsalar da, işin içinde duygusal bir derinlik olduğunu fark edemezler.

Örneğin, bir kadın gergin bir şekilde “tamam” dediğinde, bu "tamam" aslında şunları ifade edebilir:

- "Evet, şu an her şey yolunda, ama bu konu hakkında bir konuşmamız gerek."

- "Evet, söylediklerini anladım, fakat duygusal olarak daha fazla bağ kurmamız lazım."

Bir kadın, "tamam" dedikten sonra, erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımına karşı şunu söyler: "Evet, sen çözüm önerdin ama bana önce duygusal olarak yakınlaşman gerek." Yani, kadınlar için "tamam", sadece bir durumun kabulü değil, aynı zamanda ilişkiyi anlamaya, paylaşmaya ve üzerine düşünmeye açılan bir kapıdır. "Tamam" dediğinde, aslında "Beni anladın mı?" veya "Bu konuda ne hissediyorsun?" gibi daha fazla soru sorulması gerektiğine dair ince bir mesaj verir.

Ayrıca kadınlar, bazen sadece "tamam" demekle yetinmezler. Örneğin, "tamam" demek, aynı zamanda ilişkinin geleceği hakkında yeni bir adım atılacağı anlamına da gelebilir! Hani derler ya, "kadınlar sözde tamam deseler de, kalpten tamam demek çok daha zor" diye. İşte, kadınların "tamam" kelimesi, çok yönlü, duygusal ve bazen hiç de o kadar basit olmayan bir anlam taşır!

Tamam’ın Gerçek Anlamı: Hepimizin Ortak Noktası

Gelin, "tamam" kelimesini biraz daha derinlemesine inceleyelim. Bu basit ama güçlü kelime, aslında hepimizin ortak noktasına, anlaşmaya, bazen de barışa işaret eder. İster erkek olsun ister kadın, “tamam” demek çoğu zaman bir noktada uzlaşmak, bir şeyi kabul etmek ya da en azından “şu anda bu işin sonuna geldik” demek anlamına gelir.

Peki ya gerçekten "tamam" dediğimizde, herkes aynı şeyi hissediyor mu? Kesinlikle hayır! Erkekler bazen "tamam" dediklerinde bir sorunun son bulduğuna inanırken, kadınlar ise bir "tamam" ile devamında daha derin bir tartışma başlatabilirler. Ama sonuçta her ikisinin de "tamam" demesi, aslında bir şekilde durumun sonlanması ve ilerlemeye geçilmesi anlamına gelir. O yüzden, “tamam” bir tür psikolojik anlaşma gibi de düşünülebilir.

Biraz daha eğlenceli düşünürsek, “tamam” kelimesi aslında hayatın her alanında sürekli olarak karşımıza çıkan, bazen işleri çözen, bazen ise işlerimizi karmaşıklaştıran, bazen de hiç anlaşılmayan bir kelimedir. Ve hepimizin günlük hayatında bir şekilde kendine yer bulur.

Şimdi Söz Sizin: "Tamam" Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Şimdi sevgili forumdaşlar, lafı fazla uzatmadan, sizlerin görüşlerini almak istiyorum. Sizce "tamam" kelimesi, gerçekten her anlamda anlaşılabilir bir kelime mi, yoksa sadece durumu geçiştirmek için mi kullanılıyor? Kadınlar ve erkekler bu kelimeyi ne şekilde kullanıyor? Daha da önemlisi, "tamam" dedikten sonra gerçekten her şey yoluna giriyor mu? Sizin "tamam" dediğinizde aklınızda neler geçiyor? Bunu bir deneyimle paylaşan var mı?

Haydi, düşüncelerinizi yazın, bakalım “tamam” kelimesi hakkındaki görüşlerimiz nasıl şekillenecek!