Diyetin Spor Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

DiscoKralı

New member
Diyetin Spor Üzerindeki Etkileri Nelerdir?


Kilo vermenin ve sıkılaşmanın temeli mutfakta atılır demişler. Çok da doğru söylemişler. Siz saatlerce spor salonunda kalsanız da eğer yediklerinizi önemsemez, alışkanlıklarınızı değiştirmeye çalışmazsanız spor yapmanızın sonuçlarını göremezsiniz.



Diyet ve sporu nasıl dengeleyebiliriz?



Bunun için Dr.’dan yardım almak tabi ki en sağlıklısıdır. Spor yapmadan önce kişinin spor yapmasında bir engel var mı yok mu ilk olarak o tespit edilmelidir. Spor yapılmasında bir engel yok ise ona göre bir diyet listesi hazırlanır. Spor sonrası kas kaybı olmasın, harcanan kaloriler sağlıklı bir şekilde verilsin diye ona göre protein ve karbonhidrat içerikli diyet programı hazırlanır. Sadece proteinle beslenmek gibi tek tip diyetlerin kişiye faydasından çok zararı vardır. Spor salonuna gidenler farklı ek gıdalar kullanarak kilo vermeyi veya kilo almayı hedeflerler. Ancak onların ek gıda olduğu unutulmakta ve kişiler günlük alması gereken besinleri almamaktadır. Kalori hesabı da bu noktada yetersiz kalmaktadır. Mantıken alınan kalori, günlük harcanan kaloriden az olursa kilo verilir. Ancak vücudumuzun günlük ihtiyaç duyduğu protein, karbonhidrat ve yağlar vardır. Bunların eksik alınması zamanla sağlık sorunlarına neden olur.



Diyet ve spor birlikte uygulanırsa sonuçları neler olur?



Hedef kilo vermek ise kas kaybı olmadan sıkılaşma gerçekleşir. Verilen kilolar daha kalıcı olur. Vücut sağlıklı ve dinç duruş kazanır. Eğer hedef kilo almak ise alınan kilolar yağ olarak değil kas olarak alınır. Diyet ve sporun birlikte uygulanması hedeflenin gerçekleştirmesini sağlasa da aslında hepsinden önemlisi kişi istediği görüntünün yanında sağlıklı organlara sahip olur. Buda daha uzun ömür ve daha sağlıklı yaşamı beraberinde getirir. Kişinin yaşam kalitesi artar. Eskisine kıyasla uyku saatlerinden daha çok verim alır. Sonuç olarak sporun yararlarını görmek için mutlaka beslenme ile desteklenmelidir.