Fırında Tavuklu Lavaş Dilimleri

AğırAbi

Member
Fırında Tavuklu Lavaş Dilimleri
Lavaş arası yenilen tüm yemekleri dışarıdan yemekten sıkıldıysanız evde kolayca hazırlanabilecek oldukça lezzetli fırında tavuklu lavaş dilimleri tarifini mutlaka denemelisiniz.

Fırında Tavuklu Lavaş Dilimleri İçin Gerekli Malzemeler



2 adet tavuk göğsü

1 su bardağı mantar

1 adet soğan

1 su bardağı ıspanak

2 diş sarımsak

1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, pul biber



Üzeri İçin

1 adet domates

2 yemek kaşığı yoğurt



Hazırlanışı



Tarife öncelikle tavuk göğsünü yemeklik olarak doğramakla başlayın. Ardından kuru soğanı (kırmızı soğan tercih edilmesi yemeğe lezzet katacaktır.) yarım ay şeklinde doğrayın ve sarımsağı da ince ince kıyın.



Mantarları iyice yıkadıktan sonra başlarını koparıp her birini 4 eşit parçaya ayırın. İyice temizlemiş olduğunuz ıspanakları ince ince doğrayın. Son olarak da parmesan peynirini rendeleyin. Bütün malzemeleri doğradıktan sonra soteleme işlemine geçin.



Geniş teflon bir tencereye zeytinyağı koyup kızdırın ve yağın kızmasıyla birlikte yarım ay şeklinde doğranmış soğanları içine atın. Soğanları suyunu bırakıp rengi değişene kadar yağda iyice kavurun. Kavrulan soğanların üzerine mantarları ilave edip karıştırın ve hemen ardından tavukları ilave edin. Sürekli karıştırarak soteleme işlemine devam edin. Tavuk ve mantarı iyice soteledikten hemen sonra ıspanakları karışımın içerisine ilave ederek soteleme işlemine devam edin. Ispanaklar yumuşayana kadar soteleme işlemine devam edin. İyice kıvama gelen karışımın üzerine son olarak sarımsakları ilave ederek 1-2 dakika daha karıştırın ve ardından ocağı kapatın. Tuzunu ve pul biberini ilave edip karıştırdıktan sonra sotemiz hazır hale gelecektir.



Fırın tepsisinin üzerine lavaşı koyun ve üzerine hazırlamış olduğunuz tavuklu ıspanaklı soteyi dökün. Sotenin üzerine de rendelenmiş olsan parmesan peynirinden belirli miktarda serpip tepsiyi önceden 180 derecede 5 dakika ısıtılmış olan fırına atın. Peynirler eridiğinde tepsiyi fırından alın ve ikinci lavaşı erimiş peynirlerin üzerine koyun.



Tavuklu lavaşı sotenin dökülmemesine dikkat ederek kare kare doğrayın. İki dilimi üst üste koyarak üzerine bir dilim domates yerleştirin. Ardından bir çay kaşığı yoğurt ile süsleyerek domates diliminin üzerinden kürdan batırın. Afiyet Olsun.