Pratik Alışveriş Fikirleri Nelerdir

Başkan

New member
Pratik Alışveriş Fikirleri Nelerdir
Günümüzde ”alışveriş çılgınlığı” ismi verilen yeni bir hastalığın baş göstermesi, alışveriş yaparken aslında ne kadar tehlikeli sularda yüzdüğümüzün en önemli göstergesidir.

Öyle ki artık bayramlar gibi özel günlerde bankalar alışveriş kredileri verir duruma gelmişlerdir ki bu da günümüz alışveriş çılgınlığının en büyük ispatıdır. Aslında alışveriş yaparken ihtiyacımız olanın dışındaki şeyleri bize aldırmayan bir uygulama olsaydı ne kadar da güzel olurdu değil mi? Hem pratik hem daha kazançlı bir hale gelirdi bu alışveriş zamanları.



Gerçek pratik alışveriş fikirleri nelerdir?
Öncelikle alışverişte bizim için pratiklik sağlayacak en önemli faktör nedir bunun üzerinde durmak gerekli. Tabi ki bu faktörlerin başında ne alacağımızı tam olarak bilmek geliyor. Eğer ihtiyacımız olan ürünleri biliyorsak o zaman alışverişte reyonların başlarında gereksiz vakit harcama durumumuz minimuma inecektir. Hatta bazı reyonlara girmemiz dahi gerekmeyecektir. Bunun için de yıllardır uyguladığımız liste yöntemi, bence hala en gerekli yöntemdir. Fakat alışveriş listesini yaparken, mesela mutfağımızda neyin tam, neyin eksik olduğundan emin olabilmemiz için listeyi evde mutfak dolaplarının önünde yapmış olmak bizim için çok daha kazançlı bir seçim olacaktır diye düşünüyorum. Aynı zamanda dışarı çıkmadan önce alışveriş için nereye gideceğimize karar vermek, eğer birkaç farklı yere uğrayacaksak en mantıklı rotayı çizmek, yapılması gereken bir diğer gerekliliktir.



Eğer almayı düşündüğünüz bir ürün için birden fazla yer gezerek fiyat araştırması yapmayı düşünüyorsanız da bunun için birbirine yakın lokasyonlarda, alternatif mağazaların bulunduğu bir alışveriş mekânı seçerseniz, yine sizin için son derece pratik bir alışveriş günü olmuş olur. Ayrıca fiyat karşılaştırması için internetten gideceğiniz yerlerin web sayfalarına bakarak, ufak bir fiyat araştırması da yapabilirsiniz. Bu sayede çok yüksek bulduğunuz yerlere bizzat gitmeden listeden çıkartabilirsiniz.



Tüm bunların dışında yapacağınız alışveriş eğer gıda alışverişiyse mümkün olduğu kadar tok karnına çıkmanızı öneriyorum sizlere. Yoksa bu alışveriş günü de sizin için hem zaman hem de beklediğinizden yüksek miktarda para harcamanızla sonuçlanan bir gün olacaktır. Pratik bir alışveriş olması için çok büyük hipermarketler yerine orta büyüklükte fakat fiyat avantajları mevcut olan mahalle marketlerini seçmekte, hipermarketlerdeki binlerce ürün arasında kaybolmaktan kurtaracaktır sizleri. Bu arada, alışveriş günlerinde rahat ayakkabılar giymelisiniz.